OFFERTFÖRFRÅGAN

Golfweekend i Lissabon

Publicerat: 2021-12-17

Golfweekend i Lissabon – Från snöstorm till nyklippta greener!

Snöovädret som drabbade västra Sverige för två veckor sedan har väl inte undgått någon…Våran flight skulle ta oss mellan Köpenhamn och Lissabon med start 05h40 och efter onsdagens jobb var vi redan färdigpackade och la oss för att vila strax efter kl 17 på eftermiddagen, utanför fönstret vräkte snön ner och den ena notisen efter den andra plingade till i mobilen. Larmet var ställt till 23h00 och vi skulle ha gott om tid för att ta oss till flygplatsen i Köpenhamn. Efter drygt 6h bilkörning var vi framme – tur att jag har en förståndig sambo, Amelie som väckte mig redan kl 21h00 och sa ”vi sticker nu”. Vi möttes av att motorvägen i Kungsbacka var stängd och vi rättade oss efter situationen och körde olika småvägar till en början med – efter 3h var vi uppe på motorvägen och körde för första gången över 50 km/h.

Morgonflyg till Lissabon och spel på Quinta da Marinha.

Vi lyckades ta oss till flygplasten i tid och till slut kom vi iväg med planet och landade i Lissabon knappa timmen efter utsatt tid, med en timmas sömn i bagaget tog vi oss till biluthyrningen och plockade ut vår hyrbil för transport till första dagens inkvartering – Onyria Quinta da Marinha*****. Medan vi checkade in tog portiern hand om vårt bagage och parkerade vår bil och efter en snabb dusch hoppade vi i våra golfkläder och inom en timma inklusive uppvärmning stod vi redo på första tee. Banan på Quinta da Marinha är en trevlig golfbana designad av Robert Trent Jones och lotsar oss fram mellan Pinjeträden och trevliga hål. Banan var i bra kondition och bjöd på snabba greener! Tyvärr är det lite svårskyltat och några hål som korsar varandra, ytorna runt omkring lite nedgångna. Som helhet en trevlig och inte alltförsvår golfbana som ligger precis utanför dörren. Hotellet och anläggningens radhus är nyrenoverade och erbjuder Spa, restaurang och bar samt närheten till Cascais samt mästerskapsbanan Oitavos Dunes – som nås efter bara några minuter. Tvärs över gatan finns ett Padelcenter för den intresserade med både inom -och utomhusplaner. 

 

r

Med bara en timmas sömn under föregående natt fanns tyvärr inte orken att besöka Cascais eller den trevliga stadsdelen utan vi avslutade dagen med roomservice. Efter en god natts sömn och imponerande frukost checkade vi ut och styrde hyrbilen mot Royal Obidos – Seve Ballesteros sista skapelse och som invigdes 2012 – ett år efter att Seve lämnat oss (bara 54 år gammal gick golflegenden bort i sviterna av en hjärntumör).

Royal Óbidos Spa & Golf Resort är ett litet Boutique hotell med bara 39rum och är ett klassiskt fint Spa hotell med allt man kan önska sig. Trevligt Spa-område samt riktigt bra mat i anläggningens restauranger. Här väntar 18 fantastiska hål utanför dörren och anläggningen har precis invigt sina 122 lägenheter, som ligger mellan hotellet och klubbhuset – hit lär vi komma tillbaka! Seve har skapat en riktigt rolig golfbana som sätter bra nivå för både den bättre golfaren och medelgolfaren på samma gång, fint boende och närhet till havet och vill man – finns närmaste by/stad bara 10km bort.

Spel på Seve´s mästerverk Royal Obidos.
Dag 2 besökte vi närliggande anläggningen Praia D´El Rey Golf & Beach Resort och deras nyaste tillskott West Cliffs. Då vi på förhand hört att det är en tuff bana valde vi att spela en tee längre fram än vanligt och vi hade en trevlig dag på golfbanan. Visst var det tuffa hål här och där men mest handlar det att välja rätt tee och inte vara för aggressiv från tee. Golfbanan bjöd på bra kondition och vackra vyer men spelmässigt inte lika rolig som gårdagens bana. Anläggningen har bra med träningsområden och ett modernt klubbhus i mitten – med utsikt mot havet och bra överblick över spelet. Som anläggning har Praia D´El Rey ett Marriott hotel ***** och två lägenhetsområden, The Village**** och The Beach Front***** alla utrustade som självhushåll med möjlighet att använda hotellets faciliteter om så önskas. Oavsett hur man väljer att bo på Praia eller Royal Obidos så finns det tillgång till inte mindre än fyra golfbanor inom bara några minuters transfer (har du inte hyrbil hjälper naturligtvis anläggningarna er med transfer), dessa banor är Praia, West Cliffs, Royal Obidos och Bom Sucesso.

Spel på West Cliffs, Praia D´ElReys senaste skapelse.

Efter avslutad golf och något blöta efter skurar på golfbanan – hoppade vi in i bilen och styrde skutan mot vårt sista stopp, Dolce CampoReal*****. Hotellet ligger ca 35min norr om Lissabon, bland kullarna och vingårdarna mitt på landsbygden. Hotellet känns stort, modernt och alla allmänna ytor samt 50% av rummen har renoverats under det senaste året och är jättefräscha. Efter incheckningen försvann vi snabbt ned till klubbhuset för att avnjuta en sen lunch. Golfbanan slingrar sig fram och omgärdar hotellet och dess lilla by med både anläggningens egna lägenheter för uthyrning samt privata lägenheter och villor. Banan är en trevlig resort bana, inte alltför lång men bjuder på roliga utmaningar och taktiska beslut. Här kan du bo och spela med Unlimited golf eller mixa med deras Silver Coast paket – för spel på Praia, West Cliffs, Royal Obidos och Bom Sucesso och även här ordnar anläggningen transfer om så önskas.

Dolce CampoReal med 18 hål utanför dörren och här finns både hotell och lägenhetsboende.

Efter sista putten packade vi ihop och checkade ut för att åter bege oss till Lissabons flygplats, enligt avtalet så fick vi hyrbilen fulltankad och ska återlämna den fulltankad. Vi hittade en bensinstation någon km innan flygplasten och jag tankade upp den och begav mig in för att betala i kassan. Hela bensinstation stannade upp och tittade på mig och jag sa Bom Dia – kassörskan fick panik och sprang iväg, efter några minuter kom hon tillbaka med ett munskydd och sträckte över det till mig. Polletten trillade ned (hade glömt mitt i bilen) och jag bad om ursäkt, betalade snabbt och stack därifrån. Vi hade inga konstigheter med att hitta till stället för att återlämna hyrbilar men möttes av en otrevlig och stressad portugis som viftade och pekade och till slut sa att allt var bra och att vi skulle gå. Väl inne på flygplansterminalen fick jag ett mail om att jag inte returnerat bilen fulltankad och att detta skulle kosta oss 71€. Väl hemma skrev jag några arga och upprörda rader och pengarna är återbetalda. Men jag vill lyfta ett varnade finger, fota alltid av bilen vid upphämtning och vid återlämning samt fota och be om kvitto för vilket skick och bränslenivå bilen hade vid återlämningen.

Kvällsflyget hem ifrån Lissabon efter en grym golfweekend.

Tack för allt Portugal och våra underbara leverantörer och anläggningar för erat trevliga bemötande och gästfrihet – Och ja, vi kommer definitivt komma tillbaka under en av de varmare månaderna framöver!
Vi ses snart igen:)

Fler inlägg från Golfturen

Följ med Golfturen till Mallorca

Gruppresa med Golfturen 22-29 Mars Drömmer du om en golfresa där allt är planerat...

2024-07-10

Golfturen presenterar Irland

Christoffer på Golfturen besöker Irland Tidig avresa med SAS från Landvetter, nästan så där...

2024-07-06

Kommande klubbresor

Kommande klubbresor Vi på Golfturen samarbetar med många golfklubbar och PGA instruktörer runt om...

2024-07-05

Leter du efter något specifikt?

Använd vår sökfunktion!

Offertförfrågan

Varmt välkommen med din offertförfrågan. 
Du är inte på något vis bunden att gå vidare med din förfrågan.