OFFERTFÖRFRÅGAN

greece

Grekland

Grekland som golfdestination är en någorlunda ny men väldigt god idé. Här finns klimatet, naturen och möjlighet till mer och fler aktiviteter efter golfen. Eller om det är solstolen som lockar så fungerar det lika väl, valet är ditt! Det vi vet är att soltimmarna är många och det kristallklara vattnet finns svalkande i din absoluta närhet.

Kalamata

Om Grekland

GOLFRESOR TILL GREKLAND
Grekland har den tolfte längsta kustlinjen i världen på 13 676 km och ett stort antal öar, där ca en sjättedel av dem är bebodda. Åttio procent av Grekland består av berg, där Olympen är det högsta och mäter 2 917 meter över havet. Grekland ligger i Europa, är medlemmar i EU och livnär sig främst på export av livsmedel (jordbruk) och turism. Till Grekland rekommenderar vi främst veckoresor och hit tar man sig lätt med direktflyg både från Arlanda och Köpenhamn.

MEDELHAVSKLIMAT
Grekland har ett typisk medelhavsklimat med varma, mycket torra somrar och milda vintrar som passar perfekt för golfresor. Våra golfresor går till den mest natursköna delen av Grekland, Kalamata. Här är soltimmarna många och det är också här som landets bästa golfresort finns. Kalamata är en trevlig och levande stad med deras dryga 60 000 invånare. Här finns många trevliga restauranger och barer belägna i hamnen och längst med gatorna i stadskärnan.

NIO GOLFBANOR PÅ GREKLAND, DÄR VI VALT UT TVÅ
I skrivande stund är inte Grekland en stor golfdestination med endast 9 golfbanor i landet, men det finns guldkorn även här och ett ställe som sticker ut är Costa Navarino och erbjuder både fantastiskt boende och golf. Självklart är maten av yttersta klass och närproducerat, här kan välja att bo med enbart frukost, halvpension eller All Inclusive. Anläggningen, Costa Navarino är relativt nybyggd (fast med lång historia) och erbjuder boende om två 5* hotell och med två mästerskapsbanor om 18 hål, där den ena ligger ett stenkast ifrån boendet.

LEGENDER
Anläggningens båda banor Dunes & Bay är designade av två golflegender och kompletterar varandra riktigt bra. Navariono Dunes är designad av ingen mindre än Benhard Langer (f.d Ryder Cup-kaptenen och tvåfaldig US Masters vinnare) och var den första banan av dem två som stod spelklar år 2010. Här blandas tuffa oxh roliga utmaningar till en alltid lika fantastisk utsikt. En bit bort ifrån anläggningen hittar vi Navarino Bay som öppnades året därpå och hit tar ni er lätt med anläggningens Shuttle-service. Navarino Bay är en något kortare och mer teknisk skapelse, vilket också representerar banans desigenr, Robert Trent Jones Jr. Navarino Bay hittar vi ca 8 km söder ut ifrån hotellet – intill bukten med den sagolika solnedgången. En golfresa till Grekland med fantastiskt boende, inspirerande golf och behaglig temperatur samt utsökt mat bör alla golfare få uppleva.

Leter du efter något specifikt?

Använd vår sökfunktion!

Offertförfrågan

Varmt välkommen med din offertförfrågan. 
Du är inte på något vis bunden att gå vidare med din förfrågan.