OFFERTFÖRFRÅGAN

Kundintervju Hotel Quinta da Marinha Resort

Publicerat: 2020-03-20

Quinta da Marinha Resort hittar vi knappt 4 mil väster om Lissabons flygplats, i området runt Cascais. Anläggningen är ett populärt resmål och här finns närheten till strand, stad och med boende på Resorten väntar golfen precis utanför dörren. Resorten erbjuder både hotell och lägenhetsboende och vi ringde upp Göran som besökte anläggningen tidigare i år och frågade om han ville ställa upp på månadens intervju. Gladligen tackade Göran JA till detta och det visade sig dessutom att Göran ihop med sällskapet fick bo på anläggningens båda boendealternativ.

Vad tyckte Göran och frun Kristina ihop med sällskapet Torunn och Michael om anläggningen, vilka styrkor och svagheter fanns det enligt dem på Hotel Quinta Da Marinha Resort?

Hej Göran
Roligt att du vill ställa upp på månadens intervju, hur ofta reser ni på golfresor?

Vi reser årligen på en veckas golfsemester under V.8 och det har vi gjort dom senaste 21 åren. Vi har bl.a. hunnit med några vänder till Portugal, vi har besökt Spanien med både Mallorca och Marbella som destination – och alltid till lika bra och härligt golfväder!

Vilka anläggningar har ni besökt tidigare?

Förra året var vi på underbara Praia DE´L Rey, vilket vi båda tycker är en helt suverän anläggning, här har vi bott både i lägenheterna och hotellet. Nu senast bodde i på Hotellet och det är ett fantastiskt ställe, riktigt bra golf, fint boende, god mat och mycket trevlig och hjälpsam personal.

Hur upplevde ni hotellet Quinta da Marinha Resort?

Vi var dom första gästerna efter renoveringen med att bo på det nyöppnade hotellet. Då renoveringen inte blev klar i tid fick vi bo de första nätterna i anläggningens lägenheter, Quinta da Marinha Village. Lägenheterna är rymliga och fina men ligger lite avsides och en bit att gå till både hotellets faciliteter (som gäst och boende i lägenheterna ingår fritt nyttjande av Spa, pooler och gym) och första tee. Tyvärr hade de lägenheter vi bodde i dålig dålig ventilation, som många byggnader i medelhavs länderna har och ger en liten fuktigt upplevelse under vinterhalvåret. För större sällskap tror vi att lägenhetsboendet fungerar bättre medan vi kände oss lite isolerade.

Hur var Hotellet Quinta da Marinha?

Vi var som sagt de första gästerna att bo på hotellet efter renoveringen och rummen vi blev tilldelade var fantastiskt fina. Allt var väldigt rent och fint på hela anläggningen. Personalen är helt underbar, så vänliga och hjälpsamma.

Frukosten på hotellet är omfattande och jättefin och hade till och med en äggsommelier!!! Vi åt på hotellet en kväll, maten är trevlig och håller god kvalité, bartendern i baren är väldigt duktig och noggrann men han tog också tid på sig för att leverera våra drinkar.  Vi föredrog att ge oss in till Cascais på kvällarna och njuta av atmosfären samt prova lite olika restauranger och menyer på kvällarna.

Avstånd till första tee?

Nära och bra med allt inom räckhåll, från hotellet till första tee hade vi max 100 steg😊

Hur skulle du beskriva banan?

Banan är trevlig och omväxlande i layouten och bjuder in till trevliga utmaningar. Det finns två tuffa och långa Par3 hål samt är området utanför fairways ingen vanlig klippt ruff utan mer oklippt vildvuxet gräs till ruff. Detta gjorde att vissa bollar som vi antog var med i spel inte hittades, lärdomen är att alltid ha en extra boll i fickan. Vi tycker det fungerar bra med en veckas spel på Quitna da Marinha men vill man finns det trevliga utflyktsbanor alldeles i närheten, som tex Oitavos Dunes som ligger 2km bort.

Anläggningens Drivingrange är bra iordningställd, prydlig och bra.

Hur upplevde ni konditionen på banan?

Banans kondition höll en hög nivå under veckan vi var där och spelade, blev lite blöt de sista två dagarna efter regnet som kom i slutet av vår vistelse.

Besökte ni omgivningarna och närheten till Cascais?

Självklart utnyttjade vi närheten till Cascais (Resorten kör dagligen gratis shuttleserv T/R Cascais). Cascais är en trevlig stadsdel och utflykt i gammal trevlig stil och gott om mysiga små butiker, barer och restauranger. En av kvällarna hittade vi en liten mindre restaurang med knepig och lite halvsvår entré att ta sig in genom och vi rynkade lite på näsan men när väl maten kom in – vi var som i himmelriket, vilket kött, vilken mat!

Tips på trevliga restauranger med fantastisk mat är Terazza Rooftop och Baia do Peixe Restaurante.

Vad står på Bucketlisten, vart skulle du vilja åka på nästa golfresa?

Två trevliga anläggningar som vi gärna besöker igen är Praia DE´l Rey och La Cala Resort.

Men ni på AKI Golftravel får mer än gärna sätta ihop några trevliga förslag och offerter till ett par ställen.

Absolut, det gör vi mer än gärna och Tack för pratstunden, på återseende Göran!

 

Månadens Intervju

Göran Dandelo | Araslöv Gk | 18 hcp

Besökte: Quinta da Marinha Resort

Fler inlägg från Golfturen

Följ med Golfturen till Mallorca

Gruppresa med Golfturen 22-29 Mars Drömmer du om en golfresa där allt är planerat...

2024-07-10

Golfturen presenterar Irland

Christoffer på Golfturen besöker Irland Tidig avresa med SAS från Landvetter, nästan så där...

2024-07-06

Kommande klubbresor

Kommande klubbresor Vi på Golfturen samarbetar med många golfklubbar och PGA instruktörer runt om...

2024-07-05

Leter du efter något specifikt?

Använd vår sökfunktion!

Offertförfrågan

Varmt välkommen med din offertförfrågan. 
Du är inte på något vis bunden att gå vidare med din förfrågan.