OFFERTFÖRFRÅGAN

Kundintervju Spanien

Publicerat: 2021-09-23

Nu under hösten så har vi många kunder som vill förlänga sommaren i Spanien och Portugal. Vi ringde upp Christian – som nyligen besökte Barcelona och toppen anläggningen PGA Catalunya Resort och bodde på anläggningens femstjärniga hotell Camiral (PGA Catalunya Resort har två hotell, 36 hål och fantastiska träningsområden).

Hej Christian och välkommen hem, hur är det?

Tjena – jo bara bra här tack. Jag har precis avslutat en runda på Bro Hof så jag har en skön torsdag😊

Hur har din golfweekend på PGA Catalunya Resort varit?

Den har varit bra, fullmatad med golf i skönt golfväder och inte för mkt folk på anläggningen, jag var där sön-ons och under onsdagen (min sista dag) märktes det att mer och fler folk började trilla in. Vädret har som sagt varit bra ur golfsynpunkt, 25, 26* och lite halvmulet emellanåt – så man inte brände eller svettades bort.

Du valde att boka flyg själv för rean, hur tyckte du det var att flyga in coronatider?

Det är inga större problem utan man får vara noggrann med att fylla i hälsodeklarationen i god tid innan avresa och då får man sin QR-kod. Med Qr-koden behöver du inte stanna och fylla i massa andra papper utan bara använda och visa koden.  

Du valde att hyra en hyrbil för att transportera dig mellan flygplatsen och anläggningen, hur gick det tycker du?

Det gick bra, man får vara lite observant och gärna fota eller filma bilen med sin mobil för att dokumentera skicket på bilden samtidigt som du får datum -och tidsangivelse. Hyrbilarna kostar inte så mycket i Spanien – vilket är bra men de vill reservera runt 1 500€ under hyresperioden och ibland håller de pengarna ett tag efter, fråga om detta när du hämtar ut/lämnar in din hyrbil.

Spanien – hur kändes det som land att besöka i dessa tider?

Det känns minst lika säkert som här hemma och de har bra koll på situationen. Vi bär ff mask inomhus i allmänna utrymmen och viss begränsning i restauranger med antal stolar per bord (4 inomhus och 8 utomhus). De har gått om desinfektionsstationer och vädrar / låter hotellrummen vara 24h mellan gäster.

Vad tycker du om anläggningen PGA Catalunya som helhet?

Jättetrevlig anläggning med två riktigt bra banor, träningsområden och boende. Just nu är det bara Camiral***** som är öppet och anläggningens Lavida**** hotell öppnar först igen nästa år. Mycket bra boende med bra sällskapsytor, flertal restauranger och bra hotellgym och Spa med inom -och utomhuspool. Poolen var skön efter mina dagar med 36 hål😊

Banorna är jättefina och trevliga, Stadium course är den tuffaste och det märks att åtskilliga mästerskaps spelats här, långa hål och speciellt från tee, ibland raviner eller borttappad boll om man inte placerar utslagen rätt. Tour course är snällare och mer förlåtande men jag tycker absolut att man ska spela båda banor, då de båda håller väldigt hög klass! Sen beroende på hcp prioriterar man mer spel på den ena eller andra banan. De dagar jag spelade 36 hål (1 varv på varje bana) spelade jag med golfbil, inte nödvändigt men skönt om man vill orka/hinna med lite träning, anläggningen har nämligen fantastiska träningsområden.

 Hur var hotellet och maten?

 Hotellet är rent och fräscht samt har de faciliteter som man förväntar sig av ett femstjärnigt hotell (reds. Anmärk. bor man på Lavida har man tillgång till Camiral Spa och poolområden). Hotellet har en finare restaurang och även en mer relaxad loungerestaurang där jag mestadels käkade och maten var god och i rimlig prisnivå, frukosten var bra. Under dagarna och mellan varven på golfbanan så åt jag i klubbhuset – som var mkt trevligt.

Vad gjorde du på kvällarna – på hotellet och nyttjade faciliteterna som Spa eller åkte du och kika läget i omgivningarna?

Haha – med 36 hål i kroppen och tidiga starttider så blev det främst häng i poolen med en bra bok men jag hann med att besöka hotellets gym en kväll. Bra och trevligt gym och hotellet har som sagt var bra Spa och poolområden för att vila upp sig mellan varven.

Tack för pratstunden Christian och välkommen åter!

Fler inlägg från Golfturen

Golfweekend i Estland

Golfweekend i Estland Estland var en ny bekantskap för mig och jag måste säga...

2024-05-31

Ryder Cup mellan Borås och Forsgården

Ryder Cup mellan Borås och Forsgården Under gårdagen deltog Ludvig och Stefan från Golfturen...

2024-05-23

Återträff för Cyperngänget

Återträff för våra Longstay-resenärer Våra trogna longstay-resenärer som har besökt Pafos, Cypern under hösten...

2024-05-19

Leter du efter något specifikt?

Använd vår sökfunktion!

Offertförfrågan

Varmt välkommen med din offertförfrågan. 
Du är inte på något vis bunden att gå vidare med din förfrågan.