OFFERTFÖRFRÅGAN

Nöjda gäster som besökt Irland

Publicerat: 2024-05-17

Golfturen anordnar golfresor till Irland.

Nöjda gäster som besökt Irland

Johan och Lisa Stenson är nyligen hemkomna efter en trevlig och lyckad golfresa på Irland. Läs deras berättelse och feedback från resan.

Det var en helt otroligt fantastisk resa – 7 banor med olika karaktär, vyer och svårighet. Jo, vi bokade in en extra runda på en klubb som några vi träffat i Spanien är medlemmar i. Youghal heter klubben – inget märkvärdigt i sig, men en helt fantastisk utsikt över havet från många av hålen.

Höjdpunkterna var många...

så det är svårt att välja en. Old Head var definitivt den mest spektakulära banan, med det stora vattenhindret Atlanten kant i kant med fairways på många av hålen… Måttlig vind och på så vis relativt utmanande.

Enniscrone var nog den bana som stämde bäst med idealbilden av en äkta linksbana – höga sanddyner och fantastiska hål med grym variation längs hela banan. En nästan surrealistisk upplevelse att ibland komma upp och se över sanddynerna på flera hål och inse att man helt tappat orienteringen på väderstrecken… Definitivt den blåsigaste dagen, men fortfarande inte i närheten av våra värsta farhågor.

Killarney var också en höjdpunkt på sitt sätt – fantastiskt belägen intill stora sjöar vid foten av Irlands högsta berg. Även det en fin bana, men inte extraordinär.

Malone och K Club också två väldigt fina banor, men mer lika parkbanor som dem i Sverige. 

Johan och Lisa Stenson har nyligen besökt Irland.

Sammanfattningsvis toppklassbanor med stor variation, genomgående mycket trevligt bemötande och utmärkt service.

Även boendena var genomgående bra

Likaså upplägget med själva bilrutten. Mycket fint att se på vägen – Giant’s Causeway och Bushmill’s destilleri för att nämna några. Samt givetvis fantastiska vyer och fin natur. Möjligen lite långt att köra 3,5 h direkt efter avslutad runda på Old Head upp till sista hotellet, men samtidigt kör jag hellre långt efter en runda än att komma ut stel efter lång bilfärd innan en runda…

Avslutningsvis - vädret får fem solar*****

Vi hade regn första dagen, men just då märkligt nog ingen vind – Atlanten hade knappt en krusning under vår runda på Portstewart den dagen. I övrigt var det växlande molnighet och rimligt varmt. Shorts och kortärmat från Killarney och framåt. Sista rundan på K Club hade vi 24 grader och klarblå himmel. Alla vi träffade sa att vi måste komma tillbaka någon mer gång eftersom vi tog med oss så fint väder 😊

Stort tack för en fantastisk resa och ett minne för livet.

Läs mer om Irland

Irland har idag över 400 golfbanor och en tredjedel av all världens linksbanor. Att golf funnits här länge är det inget snack om, alla banor har sina egna historier och när du slår dig ner på det 19:e hålet får du förhoppningsvis höra någon berättad för dig. Gästvänligheten är tydlig och irländarna bjuder gärna in till samtal.

Fler inlägg från Golfturen

Golfweekend i Estland

Golfweekend i Estland Estland var en ny bekantskap för mig och jag måste säga...

2024-05-31

Ryder Cup mellan Borås och Forsgården

Ryder Cup mellan Borås och Forsgården Under gårdagen deltog Ludvig och Stefan från Golfturen...

2024-05-23

Återträff för Cyperngänget

Återträff för våra Longstay-resenärer Våra trogna longstay-resenärer som har besökt Pafos, Cypern under hösten...

2024-05-19

Leter du efter något specifikt?

Använd vår sökfunktion!

Offertförfrågan

Varmt välkommen med din offertförfrågan. 
Du är inte på något vis bunden att gå vidare med din förfrågan.