OFFERTFÖRFRÅGAN

Studiebesök på Teneriffa

Publicerat: 2023-02-16

Studiebesök på Teneriffa

Studiebesök på Teneriffa, del 1 av 2.
Jag vaknade timman innan larmet och vågade inte somna om – blev sent under gårkvällen då jag agerat ”Taxi” åt dottern som varit på tjejkväll. Allt gick bra med incheckning, säkerhetskontroll och Boarding. Så nu är det riktigt skönt att luta sig tillbaka, lyssna på ljudet från jetmotorerna och konstigt nog något knackande missljud (säkerligen bara från kardanaxeln eller gasvajerventilen) som ligger och slår och invänta accelerationen. Med öronen inpluggade till Lars Winnerbäcks ”Tror jag hittar hem” lyfter vi och denna gång bär det av till Teneriffa, drygt 15 år sedan jag senaste besökte ön och då var mitt besök utan golfklubbor. Om sanningen ska fram så har jag inte svingat eller spelet ett enda golfslag på kanarieöarna, men det ska det bli ändring på nu!

Det jag ser framemot mest under veckan, förutom golfbanorna och de lyxiga hotellen är ön La Gomera. Ön som våra gäster pratar så varmt om, allt från enstaka besök med mängder av historier och upplevelser till dem som besöker ön årligen och kanske tom lärt sig deras klickspråk?! Här på La Gomera som ligger knappa timman från Teneriffa med färja ska det enligt sägen vara oerhört vackert, tropisk natur och exotiskt djurliv. Med stor kontrast till allt detta har jag även bokat in ett ”bonka-bonka” hotell med överstruken stjärna* för att uppleva skillnaderna och förhoppningsvis lite mer genuin och äkta upplevelse av destinationen och ön Teneriffa. Under min kommande rekresa har jag tänkt att dokumentera, likt dagboksanteckningar med foto, film och upplevelser.

Dag 1 – Barcelo Tenerife

Touch down efter 5 timmar i flyg, stångandes med pensionärer, djupfrysta grönsaker och charterresenärer. Blev flygbiljett med charterbolag denna gång med sista minuten och borta för en vecka och många möjligheter till sevärdheter, boenden och flyg. Det gick snabbt och smidigt att hämta ut hyrbilen och den korta biten mellan flygplatsen och hotellet krävde inte ens att vi körde ut på motorvägen.

Väl framme på Barcelo Tenerife blev vi väl omhändertagna och visade till hotellrummet. Här bor man med All Incluisve, där vissa restauranger och barer ingår medan andra kostar en slant extra. Frukost, lunch och middag serveras i Drago restaurangen och tiderna däremellan ingår dryck och snacks på Plaza poolbar. Vi var både hungriga och törstiga efter incheckningen så det blev en snabbvisit hit. Sedan var det dags att utforska anläggningen och den är stor. Många slingrande vägar fram och tillbaka och inemellan med olika poolområden, beachvolley, tennis, gym och museum i källaren. Under kvällen käkade vi på Drago Restaurangen (den som ingår i All Inclusive) och det samlade intrycket är att anläggningen är fin, fräsch och erbjuder rymliga rum men når inte riktigt hela vägen upp till sina 5 stjärnor, men 4 solklara sådana. Imorgon väntar golf på närliggande Amarilla Golf, kanske har vi en annan upplevelse då?

 

Stefan är på Teneriffa för en veckas studiebesök.

Dag 2 – Amarilla Golf

Vi startade dagen med en PowerWalk i solskenet och tog oss förbi Vincci Hotel som vi har användt oss av under många år och ligger vackert intill strandpromenaden och havet. Efter avslutad PW väntade frukostbuffén – som var alldeles lagom variationsrik och med utsökt mat. Likadant var det under middagen under gårdagen, buffén är inte alls lika stor i jämförelse med dem som serveras i Belek men ändå precis lagom, inte alls för liten utan helt perfekt – och jättegott, mycket hög kvalité på maten som erbjuds på Barcelo Tenerife! När vi hämtade ut hyrbilen så har ”man” 24h på sig att maila in bilder och skador på den och vi passade på i samma sväng att ta en utflykt till närliggande Golf del Sur och lite svingträning på rangen, svalkande Cola i solen och tillbaks till hotellet för dopp i poolen, ombyte och göra sig startklar för dagens golf på Amarilla Golf.

Klockan 14h20 slog vi ut med bara fyrbollar framför oss och jag frågade starten om när det blir mörkt – det borde vara lugnt, ni spelar på ca 4½h och då är inne innan det mörknar. Vinden gjorde sitt – både med scoren och rondtiden, sista hålet såg jag inte klubbhuvudet när jag slog men vad roligt vi hade, när vi både utan vetskap och visuellt visste var vi skulle?! Fransyskan som vi spelade med frågade mej hur långt jag trodde det var kvar på hennes tredje slag, jag svarade ”spelar det ngn roll när vi inte vet var vi ska och ser absolut noll, hon höll med och skrattade och i samma ögonblick fyllde hennes man in att hon hade deux cent quartecinq metre kvar till mitten av green. Amarilla Golf är en trevlig bana, inte direkt lång men lite smal på sina ställen och speciellt med vinden som påverkar och ställer till det vid omedvetna skruvade bollar. Under vår runda blåste det rejält och det blev tom svårputtat men…Konditionen på banan med tee´s, fairways och greener var mkt bra.

Dag 3 – Golf del Sur

Startade dagen med att beta av lite mail och fix, sedan väntade den mkt goda frukostbuffén på Barcelo Tenerife. Besök på gymmet och efter att varit duktig och kört genom dagens program väntade avkoppling intill poolen och njutandes av solen innan det var dags för utcheckning.

I god tid på Golf del Sur och hann både besöka rangen och närspelsområdet för träning och uppvärmning. 14h18 var det dags att slå ut och lika mycket blåst idag som under gårdagens golfrunda på Amarilla Golf. Första hålet är ett Par4 som går nedför mot havet ihop med världens motvind, greppade ned träfemman och försökte mig på en kort och kompakt sving för att hålla ned bollbanan och så blev det, 200 m längre fram på fairway låg bollen och spelet var i gång. Blev ihoplottade med tre estländare som var mycket trevliga och bjöd på sig själva med både glädjerop, gester och luftgitarrsolon. På samma vis blev det, fast tvärsom, när deras slag blev mindre bra, men tro det eller ej – alla klubbor var fortfarande hela när jag lämnade dem efter 9 hål. Då hade vi varit ute ca 3 timmar och det var redan kört med att hinna spela alla 18 hål.

Något jag lärt mig är att eftermiddagstiderna inte är bra, fyrbollar hela vägen och kanske inte de mest vana golfspelarna, så det tar tid. Vi på Golfturen förbokar alltid era starttider innan ni bekräftar / betalar er golfresa hos oss och för att vara säkra med att hinna med hela golfrundan så rekommenderar jag er att inte boka senare starttider än 13h00. Efter avslutad golf styrde jag bilen mot dagens inkvartering (bonka-bonka hotellet), som ligger i Alcalà och känns mycket genuin och inte så turistig som det vi träffat på tidigare. Lite problem vid incheckningen och hann med en öl på den lokala puben. Fick fantastisk service och hjälp på boendet så problemet är ett minne blått. Ikväll väntas äkta spansk tapas😊

Studiebesök på Teneriffa.

Dag 4 – La Gomera

Uppe med tuppen för att plocka ihop, ta oss till färjelägret i Los Cristianos och avnjuta spansk frukost med färskpressad apelsinjuice, baguette och nymalet kaffe. Igår kväll hade jag lite bekymmer vid incheckningen men fick fin hjälp av den trevliga personalen i receptionen, jag satt med telefon mot örat och datorn i knät – efter att jag blivit erbjuden en stol. Efter någon minut smällde det till och blev alldeles svart framför ögonen. PANG!!! Stolen gick sönder och jag föll i stengolvet, dator och telefon flög iväg och jag slog i huvudet utan dess like, vilken bula och vilken huvudvärk…

Tyvärr var Tapas restaurangen stängd som vi blivit rekommenderade men hamnade på en italiensk fiskrestaurang som erbjöd färskfångad fisk och hemmagjord exklusiv pasta, mycket gott. Som Plåster på såren och komma till rätta med huvudet tog jag mig en uppfriskande Pina Colada😊 Det var inga problem att hitta till färjelägret och lätt att checka in / köra på färjan. Vi hade blivit ombedda om att besöka färjekontoret för att lämna in hyrbilens registreringsnummer och vi hade biljetter och allt referensnummer mm men när vi frågade vakten i bilkön löste han allt åt oss med hjälp av våra passnummer. Jag hade i förväg meddelat Jardin Tecina namn och passnummer och då fanns allt registrerat och både enkelt och smidig transfer till San Sebastian på La Gomera. Ombord på färjan träffade vi anläggningens chef Mercedes, vi pratades vid och bestämde att ses på klubben, tar ca 40min från hamnen till golfanläggningen.

Väl framme mötes vi av ett litet, mysigt klubbområde på Tecina Golf med parkering och fantastiskt trevligt klubbhus, innehållande restaurang och shop. På andra sidan uteserveringen ligger en liten puttgreen och neråt havet ligger rangen samt närspelsområde, litet, gemytligt och så charmigt. Från klubbhuset till första tee blir du körd av shuttle och tar ca 10min, sedan spelar du dig på tvären, nedåt berget för att slutligen komma tillbaks till klubbhuset. Ingen golf idag utan vi har starttid imorgon kl 08h20 och perfekt med att bli visad och fått allt förklarat innan spel imorgon. Vidare till hotellet, rundvisning och avslutande lunch på deras Beachclub, jag kan bara säga – här vill jag leva, här vill jag dö! Vilket ställe, vilket paradis!

Studiebesök på Teneriffa och inför besök på La Gomera.

Du har läst första delen av Stefans studiebesök på Teneriffa, en vecka går fort men den blir lång i ”dagboksform” och det finns många bilder och filmer vi vill visa. Fortsättning följer i samband med nästkommande nyhetsmail.

Vid pennan
/Stefan

Fler inlägg från Golfturen

Golfweekend i Estland

Golfweekend i Estland Estland var en ny bekantskap för mig och jag måste säga...

2024-05-31

Ryder Cup mellan Borås och Forsgården

Ryder Cup mellan Borås och Forsgården Under gårdagen deltog Ludvig och Stefan från Golfturen...

2024-05-23

Återträff för Cyperngänget

Återträff för våra Longstay-resenärer Våra trogna longstay-resenärer som har besökt Pafos, Cypern under hösten...

2024-05-19

Leter du efter något specifikt?

Använd vår sökfunktion!

Offertförfrågan

Varmt välkommen med din offertförfrågan. 
Du är inte på något vis bunden att gå vidare med din förfrågan.